Aloha & Stichting Nobless

Ivana Pilipović, directeur Nobless

Horeca afval fermenteren tot het zwarte goud.

Nobless ziet dat de maatschappij is vastgeraakt in een lineair en onnatuurlijk patroon. Men neemt, gebruikt en gooit weg, dit put de aarde uit.
Dit patroon moet doorbroken worden en vervangen voor de natuurlijke kringloop.

We zien dat een restaurant een interessant podium is om niet alleen mensen te verbinden maar ook een voedingsbodem is voor een nieuw gedachtegoed.

Nobless spant zich in om binnen het huidige voedselsysteem een bijdrage te leveren aan zero-waste principes binnen de keuken, lokaler inkopen en het restant van horeca afval omzetten d.m.v. fermentatie naar Bokashi (letterlijk: goed gefermenteerd organisch materiaal). Ze werkt hiervoor samen met Restaurant Aloha.

Concreet waar Nobless aan werkt: 


> Aloha inrichten als proeftuin waarin de basis principes getoond worden voor bokashi maken, de mogelijke toepassingen en positieve effecten.

> Consortium met Gemeente Rotterdam, Bij De Oorsprong, afvalpartners, lokale composteerder en horeca sector om stadsbreed horeca afval in te zamelen en te verwerken tot bokashi.

> Opzetten van een must-have Bokashi merk gericht op consumenten, gemeenten en tuinbouw.    

> Lesmodule voor (horeca)praktijk onderwijs over (creatief) koken met Nederlandse producten én voedselverspilling reduceren tot het minimum door “afval” te integreren in recepturen en gerechten.

Meer informatie over onze projecten of mee investeren en profiteren van de resultaten die we boeken?
Nobless zoekt maatschappelijk gedreven partners, bedrijven, ondernemers, (onderwijs) instellingen en stichtingen die ons (financieel) kunnen ondersteunen met zichtbaarheid via de kanalen van restaurant Aloha en Nobless.

Waar heb je interesse in?
  • - selecteer -
  • Ik ben geïnteresseerd om Nobless financieel te steunen en ontvang graag meer informatie
  • Ik wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Nobless en toegevoegd worden aan de mailinglijst
  • Overig