MISSIE

Aloha serveert gerechten en dranken die de lokale omgeving en het seizoen representeren. De gehele werkwijze van Aloha, in zowel de bar als in de keuken, draait om maximale creativiteit en radicaal anders werken om zo min mogelijk afval te maken.

Alles begint bij het inkopen van hoogwaardige en onbewerkte seizoensproducten van boeren uit de omgeving. Medewerkers worden getraind om het hele product te leren verwerken en eventueel restafval te bewaren of te conserveren voor later gebruik. De kookstijl is gebalanceerd, voedzaam, van nu, spannend en groente gedreven maar Aloha is overtuigd dat ook lokaal gevangen vis en vleesgerechten thuishoren op het menu. De menukaart representeert in alle gevallen het beste van het seizoen, het ambacht en de omgeving van het restaurant.

SLOW FOOD & LOW WASTE

IJs van vijgenbladeren, huisgemaakte limonade van rabarber, ijsthee van de vrucht van koffiebonen, miso van pompoenpitten, huisgebrouwen bier met duindoorn, bitterballen van oesterzwammen gekweekt op koffiedik, natuurwijnen, mayonaise van overgebleven espresso shots of gebakken pinda met citrusbladeren uit het restaurant. Het is een greep uit de keuze's die Aloha maakt om een totaal nieuwe stijl lokale en low-waste gerechten te presenteren. De menukaart is beknopt en gaat over kwaliteit boven kwantiteit. Iedere vier weken wisselen er gerechten op het menu dat verder altijd bestaat uit zo'n acht bar snacks, acht shared dining gerechten en twee desserts.